jatuh cinta dengan......

Sunday, 22 July 2012

Assalammualaikum.....
hai selamat berpuasa semua.dengan Izin Allah mudah-mudahan Allah terima solat ,puasa & amal ibadat yang kita lakukan..insyaAllah moga puasa kali ini lebih bermakna buat kita semua...

                      Ayu nak kongsi dengan semua sahabat2 baik ayu, dimana ayu mula jatuh cinta dengan kamera Dslr ni ketika mana suami ayu mempunyai hobi baru iaitu mengambil gambar kira2 2 tahun lepas..dari situlah bermulanya ayu mengenali dunia seni photography ini...

  ilmu photography yg pertama ayu kenali ialah landscape & nature photography..bermulalah hobi ayu mengambil pemandangan yg cantik,keindahan pantai yang pasirnya masih memutih,air terjun yang mengalunkan deruan air lagi sejuk mata memandang....oohhh ayu jatuh cinta!!!!....

                       dimana saja langkah ayu terhenti,disitulah ayu akan mengambil gambar & merakamkan detik2 indah yg ayu lihat.dgn ini setiap kali ayu mengambil gambar dari lensa ayu..ayu dapat rasakan dekatnya diri ayu dengan Maha Pencipta...Allahuakbar,Allah menjadikan langit & bumi begitu indah sekali....

               kubersyukur diatas nikmat Allah berikan kepada kita semua ini.Alhamdulillah...kemudian ayu cuba pelbagai rakaman,iaitu flora & fauna,street photography & HDR image, yg terbaru portraiture photography...yang bestnya portrait ni lebih kepada baby,kids sb ayu memang suka budak2..hihihihi..lagi maternity portrait n birthday party pun ayu ambil gambar...

            syukur sangat2 sebab suami dgn izinnya memberi galakan dan kami berkongsi minat yg sama..mula2 dulu,kalau outing pun dgn en.abang je & belajar dari majalah2 photo serta rajin buka website photography hebat luar & dalam negara..        
lepas tu sebab ayu fikir masih banyak lagi yg kena belajar,en abang pun bagi ayu ikuti kursus photography,bengkel & outing dengan group photographer yg hebat iaitu cikgu Adhadi Mohd.

        Alhamdulillah ayu dapat ramai kawan yg mempunyai sama minat...
syukur sangat2..hanya yang ayu pinta,agar ilmu yang ayu pelajari ini dapat sama2 ayu salurkan kebaikan walaupun hanya melalui gambar & dapat mendekatkan hati sesiapa saja melihat keindahan alam ciptaan Allah swt & keagunganNya agar kita sentiasa mensyukuri pemberianNya  kepada kita sebagai hambaNya...

       buat pengetahuan semua idola ayu dalam photography ini ialah Ustaz Azhar Idrus dimana beliau bukan saja hebat dalam memberi ceramah malah hebat juga dalam dunia photography...betapa indah dan cantiknya setiap keping gambar yang diambilnya...hanya melalui gambar beliau dapat sampaikan dakwah...kini sudah ramai anak muda mudi tertarik mendengar ceramah beliau..alhamdulillah

ok la,ayu nak kongsi beberapa keping gambar buat semua....

*
*
*

*
*
*


*
*
*



*
*
*


*
*
*



 
*
*
*

 *
*
*


*
*
*

           gambar2 diatas masih dalam proses pembelajaran..banyak lagi yang ayu perlu dalami dari segi teknik,komposisi,penataan cahaya,ISO,aperture,ermm dan banyak lagi...begitu luas skop bidang photography ini...

          rasanya cukupla untuk kali ini..insyaAllah di entry yang akan datang ada banyak lagi gambar yang nak ayu kongsikan bersama2 sahabat semua... 


terima kasih kerana sudi singgah utk baca entry ayu,jangan serik ye utk singgah lagi..hihihi
terima kasih daun keladi,jika suka datangla lagi ye..


bye ! bye !



Read more...

best shot gambar baby Ifwan Ariff..

Tuesday, 3 July 2012

Assalammualaikum....
apa khabar semua?alhamdulillah selesai 1 kerja pd 1 hb 7 ,2012.dimana ayu pergi bersama liza untuk shot gambar majlis kenduri cukur jambul & aqiqah baby Ifwan Ariff di bangi.baby Ariff baik sangat.senang je nak shot gambarnya..

terima kasih kepada Puan Afidah Kasim dan suami En Luqman Hakim yg sudi memilih kami KameraMamaWafiy sebagai photographer di majlis kalian..

layanan kalian amat baik dan diharapnya Puan Afidah berpuas hati dgn hasil kerja kami.alhamdulillah juga ayu & liza ingin ucapkan terima kasih banyak2 krn beri makan kpd kami yg sedap2 semuanya, lauk pauknya,kuih muihnya & buah2an tempatan serta ada juga kambing bakar bersama black pepper sos..ermmm macam2 ada...

pengalaman buat ayu ketika ambil gambar seperti ini.terima kasih kepada liza  yg telah banyak beri tip2 mengenai exif kamera,mengawal exposure,flash dan ohh byk sangat yg ayu belajar...thanks again to liza.

ini antara gambar yg di shot oleh ayu...buat tatapan sahabat2 semua...hope sahabat2 like gambar2 ni ye..

*
*
*


*
*
*

*
*
*


*
*
*


*
*
*


*
*
*


*
*
*


*
*
*


*
*
*


*
*
*


*
*
*


*
*
*


*
*
*

terima kasih kepada semua sahabat2 bloggers  yg sudi singgah blog ayu ni & sudi baca entry ayu kali ni...insyaallah dilain kali ayu wat entry yg lain pula ye..

TERIMA KASIH daun keladi
kalau boleh singgah la lagi
jika suka entry ayu ni
follow la ye sama..hihii
nanti ayu follow awak balik

bye....





Read more...

Followers

berpesan-pesan,ingat-mengingati antara kita walau satu ayat..moga Allah Redha

"gementar kulit2 orang yg takut kepada TuhanNya,kemudian menjadi tenang kulit & hati mereka di waktu mengingati Allah


"Janji Allah amat jelas di dalam ayat 100 surah al-Nisa :

“…Dan sesiapa yang keluar dari rumahnya dengan tujuan berhijrah kepada Allah dan RasulNya, kemudian ia mati, maka sesungguhnya telah tetap pahala hijrahnya di sisi Allah. Dan Allah itu Maha Pengampun, lagi Maha Mengasihani.”



"yang mendengarkan perkataan lalu mengikutinya,ia yg paling baik diantaranya,mereka itulah diberi oleh Allah petunjuk & mereka itulah orang2 yg mempunyai akal"



"Ya Allah semoga Kau limpahkan kesejahteraan keatas Penghulu kami Nabi Muhammad saw yg dgnNya dpt melapangkan rezeki bagi kami & menjadikan baiknya akhlak kami serta curahkanlah kesejahteraan atas keluarga dan sahabat-handai serta berikanlah keselamatan"































© MasAyuPhotography2013. Powered by Blogger.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP