my best shot...

Thursday, 20 December 2012

   hai sahabat2 semua...sedia maklum ayu pernah bekerjasama dgn kameramamawafiy.but now dh beberapa bulan berehat seketika dr mengambil gambar utk menjaga kesihatan diri n baby yg ayu kandung ni..ni antara gambar kesukaan ayu sepanjang bekerjasama dgn kawan ayu,liza..hope u all suka tengok gambar ni ye
*
*
*

*
*
*
 
*
*
*
 
*
*
*
 
*
*
*
 
sebenarnya ada banyak lagi gambar2 yg menarik...in sha ALLAH nanti ayu upload lagi ye..hope semua suka tengok
 
terima kasih sudi singgah..suka dgn blog ayu????jangan lupa follow ye..hhihihi



Read more...

lama sungguh......

Sunday, 16 December 2012

     lama sungguh tak jenguk blog.dah suram jee.assalammualaikum semua..ayu baru ada peluang untuk mengupdate blog ni.byk perkara yg perlu dilakukan.sebagai surirumah semestinya sibuk dgn keluarga.tambah lagi di waktu percutian sekolah ni..
 
       anak2 la paling seronok bila tiba masa cuti ni..alhamdulillah syukur walaupun suami tiada disisi kerana mencari rezeki dimana laut memisahkan kami tetapi hati kami saling dekat..en suami di labuan ayu pula di seremban..anak2 tetap boleh ber video call dgn ayahnya bila ayah mereka balik ke port..kekadang tu dekat 2 minggu tak dengar suara en suami sb tiada connection jika en suami berada di lautan persisiran brunei..
 
      syafiq,haziq,wafiq dan ibu sayang dan rindu ayah..in sha ALLAH tk lama lagi kita akan bertemu dan yg paling istimewa abg akan bercuti panjang utk menjaga dan bersama ayu sehingga habis patang nt.sememangnya begitu,abg akan menjagaku sehingga abis pantang sama seperti anak2 yg lain.mama ayu just dtg jenguk je..bertuah sgt bgiku sb abg terlalu istimewa..
 
   sekarang ayu hamil sudah 20 minggu lebih.in sha ALLAH due
datenya bulan 4 nt..pastinya ayu merindui abg disisi ketika saat ini..bersabarlah wahai hati...ayu yakin doa abg sentiasa ada utkku dan anak2..
 
      my hero pula tak sabar nak tunggu dpt adik baru..ermm bila tanya mereka nk boy ke girl..yg abg syafiq tak kisah,haziq nk girl dan wafiq pula nak boy..apa2 jantina anak yg bakal lahir nt,ayu terima seadanya sesungguhnya Allah beri rezeki yg paling besar nikmatnya bg ayu dan suami.syukur sgt2..
 
       berbalik pd percutian anak2..ayu seimbangkan dgn aktiviti luar dan pelajaran agamanya..alhamdulillah anak2 suka sgt.antaranya pergi mandi air terjun,mandi laut,jln2 cari makan.manakala aktiviti keagamaan,mereka mengikuti kursus bahasa arab dan fardu ain,tuisyen dan mengaji Al-Quran.abg syafiq dah khatam pd umur 8 tahun.kini haziq pula akan mengikuti abg syafiqnya..in sha ALLAH tahun depan dgn izin Allah haziq akan khatam Quran juga.

      alhamdulillah Allah kurniakan anak2 mudah bangun pagi..mendirikan solat,mengaji,membaca buku,melukis,bermain,bijak dan doaku moga anak2 menjadi anak yang soleh,mentaati Allah,mentaat ibubapa,mendirikan solat tepat pada waktunya,mengamalkan ilmu Al-Quran,memberi manfaat kpd semua yg berada disekeliling mereka,mendoakan selalu utk ibu dan ayah dan berjaya dunia akhirat..Aamiin

   oklah nanti kita sambung lagi ye ..kepada yg sudi singgah baca blog ayu ni,jika suka follow la ye..TERIMA KASIH
 
 
 
 


Read more...

Followers

berpesan-pesan,ingat-mengingati antara kita walau satu ayat..moga Allah Redha

"gementar kulit2 orang yg takut kepada TuhanNya,kemudian menjadi tenang kulit & hati mereka di waktu mengingati Allah


"Janji Allah amat jelas di dalam ayat 100 surah al-Nisa :

“…Dan sesiapa yang keluar dari rumahnya dengan tujuan berhijrah kepada Allah dan RasulNya, kemudian ia mati, maka sesungguhnya telah tetap pahala hijrahnya di sisi Allah. Dan Allah itu Maha Pengampun, lagi Maha Mengasihani.”



"yang mendengarkan perkataan lalu mengikutinya,ia yg paling baik diantaranya,mereka itulah diberi oleh Allah petunjuk & mereka itulah orang2 yg mempunyai akal"



"Ya Allah semoga Kau limpahkan kesejahteraan keatas Penghulu kami Nabi Muhammad saw yg dgnNya dpt melapangkan rezeki bagi kami & menjadikan baiknya akhlak kami serta curahkanlah kesejahteraan atas keluarga dan sahabat-handai serta berikanlah keselamatan"































© MasAyuPhotography2013. Powered by Blogger.

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP